Fürjtojás.hu

Étkezési és Tenyész fürjtojások 2015 óta… 20-207-207-0

Japán fürj

Japán fürj

Japán fürj

A japán fürj kelet-ázsiai madár, viszonylag kis helyen lehet tartani a füves vidékek és a rizsföldek jellemző madara, kerüli a vizenyős területet. Háziasítása a XI-XII. századra tehető, Kínában, Koreában és Japánban háziasították először. További infó ide kattintva.

Nem is oly rég vitt tőlem több 100 japán fürj tojót a Debreceni Egyetem kutatási célokra. Nagyon jóleső érzés mikor már a nagyok találják meg a kicsiket 🙂 Évek óta innen visznek tojót hiszen egyedüliként mi rendelkezünk a szükséges engedélyekkel és áfa számlaképesek is vagyunk a fürjezés terén ami szintén egyedüli. Én ebből élek nem hobbista vagyok már… Egy jól fizető állást hagytam ott évekkel ezelőtt, hogy azt csináljam amit akarok Főnök nélkül 🙂

Az is jólesik, hogy rengetegen másolnak 🙂 2015-től én kezdtem folyamatosan megreformálni ezt a piacot hiszen előtte mindenki feketén számla nélkül kereskedett vele. Azóta több weboldalt látok akik már engem követve kiírják az engedélyek számát és sokan legalább tőlem tudják egyáltalán milyen engedélyek is kellenek !? Minden központi rendszerben az első voltam a kért fürj kódok terén. Azóta több Önkormányzat a segítségemmel nyert milliós pályázatot hiszen én adhattam hivatalos árajánlatot a tenyészkódos bejegyzett és számlaképes állományunkról.

A Szalmonella negatív folyamatos vizsgálata is nálunk elérhető folyamatosan. Én szinte ugyanazokat a feltételeket produkálom mint egy 100 ezres tyúktartó telep. Sajnos viszont ez nem kifizetődő, mert egy forint támogatást sem kapok hiszen a fürjekre nincsen állatjóléti támogatás. Tehát a szigor ugyanaz a támogatás pedig nulla.

Mi már az indulásunk kezdetén 2015 óta ATEV Fehérjefeldolgozó üzemébe visszük az elhullt madarakat és a rossz tojásokat. Nem tudok még egy fürjest aki szintén így tenne pedig ez kötelező… (és innentől ebben is lehet másolni) Több 100 emberke megfordult nálunk szaktanácsért sajnos ezekből mindössze 1% aki azóta is csinálja. Mindenki milliomos akar lenni kevés munkával de ez itt biztos nem megy. Évekig minden hasznot visszaforgatunk nincsen nyaralás nincsen semmi szabad hétvége sem munkamentes Karácsony.  Hagyjuk a profikra a termelést és rendeljen fürjtojást itt 🙂

japán fürj

japán fürj – nagyon sok munka

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .