Fürjtojás.hu

Étkezési és Tenyész fürjtojások 2015 óta… 20-207-207-0

A Bonyhádi rém

A Bonyhádi rém

Belefutottam egy nagyon durva szélhámosba. Sajnos engem is megvezetett egyszerű parasztembernek adta ki magát akinél az adott szó egyenlő egy szerződéssel… Több hónap alatt közel ezer tojó madarat elhoztunk amelyek eleinte szépek is voltak bár az mindig fura volt, hogy nagyon korán tojni kezdtek már 4-5 hetes kor között! A mi madaraink 6-8 hét között tojnak hiszen napos kortól a drága indítótápot kapják majd a nevelőt. Mikor kérdeztem mit ad nekik mondott egy ismert gyártó nevelő tápot és azt is megjegyezte, hogy abban olyan magas a fehérje (24%) hogy ő nem is vesz külön tojótápot az idősebb madaraknak, mert ettől a „nevelő táptól” tojnak ezt adja az idős tojóknak is. (???) Itt már sajnos rájöttem, hogy ez a bácsi nem százas a fürjezés terén hiszen a csak a fehérjének nem sok köze van ahhoz, hogy mikor tojik a madár.

Majd mikor akkora madarakat adott mint egy kövérebb veréb és mindezt 5 hetesnek kikiáltva, akkor veszekedtünk egy rövidet ahol csak kibukott az igazság. Emberünk bizony a napos madaraknak is tojótápot ad!!! Hiszen abból mindig van meg olcsó is 90 forint körül beszerzi, akkor minek a drága 160Ft-os indító ? És még ő volt felháborodva, hogy ezek után nem megyünk hozzá nem is érti a kisöreg, hogy mit tett. Ez nettó állatkínzás. Napos madárkának tojótápot adni ? Időzített bomba szerencsétlen mikor múlik ki… Még ezután 1 hónappal bepróbálkozott de a matek és a dátum sem tartozik a kedvencei közé…

Május végén jelzi van 90 db 3 hetes madara és semmi más nincsen csak ez. Majd 9 nap múlva megint ír levelet, hogy kedvezményesen elcseréli velem az ő 85-90db 6 hetes ismétlem 6 hetes tojó madarait 🙂 Bonyhádon 9 nap alatt nőnek a fürjek 3 hetet. Számla nélkül kínál kamu 6 hetes madarakat 420Ft-ért hiszen ezek valójában 3 és 4 hetes közötti madarak amelyek tojótápon cseperednek. Kerüljétek el ezt az olcsó csalót mindenképpen! Bonyhád fürj és Bonyhád fürjtojás ami itt kerülendő!

bonyhádi fürj

Bonyhádon ilyentől ne vegyél fürjet 🙂

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment on "A Bonyhádi rém"

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .