Fürjtojás

Fürjtojás... Ha fontos az egészsége!

Font Size

Screen

Cpanel
Hiba
  • JDispatcher::register: Event handler not recognized.

Zöldbabos fürjtojásleves

E-mail Nyomtatás PDF
  • Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a zöldbabot, és néhány perc alatt megpirítjuk. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
2. Eközben forró sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk a fürjtojásokat.
3. Elkészítjük a galuskát. Egy bögrébe egy tojást teszünk, és annyi liszttel összekeverjük, hogy nokedlihez hasonló tésztát kapjunk. Megsózzuk, és hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyem felét.
4. A leves főzési idejének lejárta előtt kb. 5 perccel a galuskát forró vízbe (levesbe) mártott kanállal a levesbe szaggatjuk, majd puhára főzzük.
5. Tálalás előtt a levesbe tesszük a megpucolt fürjtojásokat is, és rászórjuk a petrezselyem másik felét.

  • Hozzávalók:
  • 1 doboz fürjtojás
  • 25-30 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • sáfrány
  • galuska (1 tojás + 2-3 evőkanál liszt + só)
››› Vissza a receptekhez ›››
Módosítás dátuma: 2011. április 26. kedd, 16:16
You are here Zöldbabos fürjtojásleves

A japán fürj és a fürjtojás fogyasztásának egészségügyi kockázata nulla. Ismeretlen fogalom a szalmonella és az étellel szembeni allergiás roham.