Fürjtojás

Fürjtojás... Ha fontos az egészsége!

Font Size

Screen

Cpanel
Hiba
  • JDispatcher::register: Event handler not recognized.

Fürj gombával töltve

E-mail Nyomtatás PDF
  • Elkészítés:

A madarak szárnyát leszedjük, a törzsét kifilézzük, majd sóval és hagymával ízesítjük. A borjúhúst finomra daráljuk, és sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd felengedjük a borral. A zsemlét kockákra vágjuk, és 2 evőkanál tejszínt öntünk rá, majd a húshoz adjuk a leszűrt gombával és a felaprított hagymával és turbulyával együtt. Jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a fürjeket, felcsavarjuk, és megtűzzük. Az olajhoz hozzáadjuk a margarint, felforrósítjuk, majd körbepirítjuk benne a tekercseket. Utána tepsibe rakjuk, meglocsoljuk a tejszín, bor és szaft keverékével, majd fél órát sütjük. Ezután 5 percig állni hagyjuk a sütőben, majd tálaljuk.

 

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 fürj
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg borjúhús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek. tokaji szamorodni
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 ek. margarin
  • 1 ek. olaj
  • 1 csokor turbulya
  • reszelt szerecsendió
  • fehér bors

››› Vissza a receptekhez ›››

You are here Fürj gombával töltve

A japán fürj és a fürjtojás fogyasztásának egészségügyi kockázata nulla. Ismeretlen fogalom a szalmonella és az étellel szembeni allergiás roham.